Vakantie Adriatische kust

Adriatische kust

Een bezoek aan de Adriatische kust

Het warme water van de Adriatische Zee spoelt aan op de prachtige stranden langs deze historische kustlijn. Geniet van de zon, maak een historische wandeling en bewonder de prachtige architectuur en het vakmanschap in de middeleeuwse dorpen en steden. Bezoek de levendige, vriendelijke badplaatsen of ervaar de rust op de verlaten eilanden van Kroatië of in de baai van Venetië. Al zin in een camping Adriatische kust vakantie?

Bekijk direct alle camping Adriatische kust vakantie bestemmingen en beleef een heerlijke vakantie aan de Adriatische kust in Italië!

Ontdek de Adriatische kust

Ontdek de Adriatische kust

U hoeft geen geschiedeniskenner te zijn om te genieten van de geweldige middeleeuwse dorpen en steden aan de Adriatische kust. Bekijk de pracht en weelde van de paleizen in het majestueuze Venetië, het Romeinse amfitheater in Verona en perfect bewaart gebleven steden Bologna en Ferrara. Ontdek de verborgen baaien en het perfecte strand tijdens een cruise naar Kroatië langs de kust van Porec.

Proef de Adriatische kust

Proef de Adriatische kust

De hoofdstad van Italië serveert pasta's, pizza’s, verse vis, kaas en vleeswaren. De keuken heeft ook een ‘dolce’ kant met Zuppa Inglese, Torta di Riso de Bologna, donuts en natuurlijk: ijs. In Harry's Bar in Venetië moet u zeker een Bellini cocktail bestellen of een van de vele goede regionale wijnen. Over de grens in Kroatië vindt u vis, krab, schelpdieren, truffels, Istrische os en gedroogde ham. Misschien moet u tijdens uw campingvakantie aan de Adriatische kust dat dieet toch maar even laten voor wat het is…

Voel de Adriatische kust

Voel de Adriatische kust

Dompel uzelf onder in de warme Adriatische wateren of in de lokale geschiedenis. Treed in de voetsporen van ontdekkingsreizigers, handelaren en ambachtslieden of zoek uw eigen weg in de uitlopers van de Dolomieten. Voel de spanning op de hoogste waterglijbaan ter wereld of ervaar de rust van uitgestrekte ondergrondse grotten. Geniet van alle drukte in de badplaatsen aan de Adriatische kust of bekijk alles vanaf een terras met een glas gekoelde witte wijn.

Adriatische kust top 5
Aqualandia, Jesolo

Aqualandia, Jesolo

Bent u op kampeervakantie met kinderen? Aqualandia is pret voor het hele gezin! Dit uitstapje staat garant voor een dag vol actie, met de hoogste waterglijbaan van de wereld en de hoogste bungee jump van Europa! Naast spannende attracties zijn er leuke shows en er is zelfs een Caribisch strand!

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo komt tegenmoet aan de wens van iedere vakantieganger. Niet alleen vanwege het 16 km lange zandstrand maar ook vanwege de groene, lommerrijke hoofdstraat met leuke ijssalons, winkels, restaurants, cafés en barretjes. In de avond wordt de levendige hoofdstraat omgetoverd tot een voetgangersgebied; een goed moment voor een sfeervolle avondwandeling.

Murano

Murano, Burano en Torcello

Dit zijn stuk voor stuk pareltjes aan de Adriatische Kust. Murano staat bekend om zijn glasmakers en leuke winkeltjes met gekleurd glas. Burano staat bekend om zijn kleurrijke vissershutjes en is een paradijs voor liefhebbers van fotografie. Torcello is een fascinerend eiland met een rijke geschiedenis en atmosfeer. Het is nu vooral moerasgebied, maar was vroeger een drukke en belangrijke stad.

Venetië

Venetië

Venetië is niet weg te denken als u op camping vakantie gaat aan de Adriatische Kust. Neem een waterbus op het Canal Grande langs de elegante en indrukwekkende huizen en paleizen. Stap in een gondel om de smalle straatjes en steegjes te verkennen. Ga op in de drukte op het San Marcoplein en de Brug der Zuchten of hop naar een van de kleinere, rustigere eilandjes.

Verona, Juliette's balcony

Verona

Verona barst van de geschiedenis en cultuur - en van de winkels! Het Romeinse amfitheater is een geweldige locatie voor een opera in de open lucht op een zomeravond. U kunt ook naar het beroemde balkon van Romeo en Julia, of maak een wandeling door de elegante straten met indrukwekkende architectuur en verleidelijke designer boetiekjes.

Het weer aan de Adriatische kust