Foto- en videowedstrijd

Win een vakantie!

Ook dol op vakantiefoto’s & video’s maken? Selfies bij zonsondergang, die spectaculaire race op de glijbaan, een heerlijke BBQ, gekke bekken bij de Eifeltoren. Doe mee met onze foto- & video actie en maak kans op een Eurocamp vakantiecheque t.w.v. € 1.000,- Lees eerst even onze tips!

Plaats uw foto of video op Facebook ›

Stuur ons uw leukste vakantievideo en maak kans op een reischeque van € 1.000,-


Hoe werkt het?

  • Lees de tips hieronder en kies uw mooiste vakantiefoto of vakantievideo (max. 30 seconden) uit.
  • Deel uw foto of video met ons via onze Facebook pagina of Instagram pagina.
  • U kunt meedoen aan de foto- en videowedstrijd tot 1 november 2019. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.
  • De inzender van de leukste foto of video wint een vakantiecheque van € 1.000,-
  • Uw inzending wordt eigendom van Eurocamp en kan ingezet worden voor promotionele doeleinden.
Basic selectie

Tips voor de mooiste vakantiefoto’s en video’s

#1 Kies het juiste tijdstip

Vaak gebeuren er midden op de dag veel leuke dingen die u graag vast wil leggen… Door het felle zonlicht op dit tijdstip worden foto’s en video’s echter vaak overbelicht, donker of zelfs blauwig. ’s Ochtends vroeg of aan het eind van de dag is het licht veel mooier, waardoor u een warme sfeer in uw foto of video creëert.

#2 Vliegtuigstand

Zet voordat u gaat filmen uw smartphone in de vliegtuigstand. Zo wordt u niet gestoord door appjes, telefoontjes of meldingen tijdens het filmen.

#3 Licht

Zorg dat het niet te donker is waar u filmt of fotografeert– maar film ook niet tegen de felle zon in. Ga met uw rug naar het licht toe staan.

#4 Focus

Een leuke situatie, een mooi gebouw of een culinair hoogtepunt: het is niet altijd nodig om alles in één foto vast te leggen. Een foto kan hierdoor rommelig en onoverzichtelijk worden. Als u focust op details, ontstaan er vaak verrassend leuke plaatjes! Zorg ook dat het beeld scherp is. Dit doet u door op uw onderwerp op het beeldscherm te tikken.

#5 Kies uw standpunt

Maak foto’s uit verschillende standpunten - hoog, laag, stapje naar links of rechts. De kans is dan groter dat er een geslaagde foto tussen zit.

#6 Kijk naar de achtergrond

Let op de achtergrond - zodat er bijvoorbeeld geen boom uit het hoofd van uw onderwerp groeit… Vermijd ook rommel op de foto of video, zoals prullenbakken en verkeersborden.

#7 Filter en monteer

Heeft u een mooie foto maar is de belichting of kleur toch niet helemaal in orde – of zat het weer niet mee? Gebruik apps met een fotofilter zoals Instagram om toch een mooie sfeer te krijgen. Met gratis software of apps laat u ook uw video er professioneel uitzien.